BOOKING
1-866-529-8116

Trip Advisor facebook page Francais English

Tall Ship

Door de Kustwacht toegelaten

The "Jolly Breeze of St. Andrews" is door de Canadese kustwacht toegelaten voor het vervoer van 46 personen op zee. Zij is uitgerust met een nieuwe milieu vriendelijke lage emissie smotor die tijdens de vaart samen met de zeilen word gebruikt. Dit word gedaan om er zeker van te zijn dat we op tijd de voedergronden van de walvissen bereiken, maar als walvissen kijken niet de hoofdzaak is kan de motor worden uit gezet voor een avontuurlijke stille zeiltocht. Ieder jaar wordt de "Jolly Breeze of St. Andrews" door de kustwacht geïnspecteerd op veiligheid, iedere twee jaar wordt zij voor inspectie uit het water gehaald. Onze bemanning is natuurlijk ervaren en gekwalificeerd.

Comfort aan boord

De "Jolly Breeze of St. Andrews" is uitgerust met twee toiletten, er is een bar aan boord met een variëteit aan bieren, rode en witte wijn, frisdrank en natuurlijk ook rum. Actieve deelname aam het varen, bijvoorbeeld sturen of helpen de zeilen het hijsen is toegestaan.

Experience

Jolly Breeze

What do you experience when you experience experience?
- H.Adams

Het zeilschip "Jolly Breeze of St. Andrews" is een 72 voet (23 m.) lange gaffel getuigde kotter met een Razeil. De "Jolly Breeze of St. Andrews" is een replica van de "Jolie Brise", een schip uit het begin van de vorige eeuw beroemd omdat het tot 3 maal toe de fastnet race heeft gewonnen. De "Jolly Breeze of St. Andrews" is gebouwd in Whangarei, Nieuw Zeeland en te water gelaten door helaas overleden bouwer en eigenaar Marc Witteveen op 7 december 1989. Zij is gebouwd van 6 mm. Dik staal, met luiken en een railing van Birmaans teakhout. Een Teak dek is over het staal gelegd, met Glazen lichtkoepels die voor de verlichting onderdeks zorgen. De Mast, gaffel, ra en giek zijn van grenenhout, de mast is helemaal hol om voor extra sterkte te zorgen. Het interieur is een mengsel van Nieuw Zeelandse houtsoorten, karri en pine met wat Birmaans teak en sommige andere tropische hardhoutsoorten. De "Jolly Breeze of St. Andrews" kan dan van staal gebouwd zijn, zij geeft het gevoel van een houten schip, zij is goed uitgerust om langere tijd op zee te kunnen blijven. Zij heeft tanks voor in totaal 4 ton water, een halve ton diesel, en 1 ton vuilwater. Alle tanks liggen onder de vloer zodat ze als het ware een dubbele huid heeft. In 1990 won de "Jolly Breeze of St. Andrews" uit 70 deelnemers het concourse d'Elegance in de Antigua classic boat regatta.

Tot op de dag van vandaag heeft de "Jolly Breeze of St. Andrews" meer dan 20.000 mijlen om de wereld gezeild, zij was in stormen, windstiltes, heeft eens 12 dagen achtereen gezeild zonder van zeil te wisselen en is ooit zelfs overvallen door piraten. Nu ligt de "Jolly Breeze of St. Andrews" in St. Andrews klaar om u te ontvangen.

mouseovermouseover